Python Basic Questions interviews

Python Basic Questions

Here are some Python basic questions could be helpful for students who are beginners in python Programming, or appearing for interviews and competitive exams.


 

python basic questions

 

 
 

 

Q1. Who Invented/created Python?
Ans: Guido van Rossum.
 
Q2. Where python used in?
Ans: Python is used in various platforms like YouTube, Facebook, Instagram etc.
 
Q3: Is Python a high-level programming language?
Ans: Yes.
 
Q4: Does Python Supports Machine Learning?
Ans: Yes It does and python also supports Artificial Intelligence(AI) and Data Science.
 
Q5. Is Python is used as a scripting language?
Ans: Yes Python is used as Scripting Language a programming language that is used to control software applications
 
Q6. Is Python is an object-oriented programming language?
Ans: Yes
 

Related Article
Important programming languages for computer science students ReadMore

Q7. Is python case sensitive?

Ans: Yes. Python is a case sensitive language.

 
Q8. What is the namespace in Python?
Ans: A namespace is a naming system that is used to ensure that names are unique to avoid naming conflicts.
 
Q9. How to install Python?
Ans: Steps to install python are given in this link
 
Q10. Write Correct Syntax for “Python World” in Python?
Ans: print(“Python World”).
 
This “Python basic questions” article section will get updated for more questions in future.
 
 

2 thoughts on “Python Basic Questions”

  1. Pingback: Python Important Questions bsc computer science - Computer Science Adda

  2. Pingback: BSc Computer science(CS) Java Important Questions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: