Computer Gk Questions Day5 2020-21

Computer Gk Questions Day5 2020-21

Computer gk questions day5 2020-21 will help you for Basic Computer Awareness questions for SBI Clerk exams, Bank PO, Bank Clerical Exams, IBPS exams 2020-21, and all other Banking Recruitment Examinations, so I have jotted some basic computer awareness Knowledge questions and answers for your reference which could help to score maximum marks in your respective competitive exam.

Computer Gk Questions – Day5 2020-21

Computer Gk Questions - Day5
 
 
 
 
Q1. The Internet Web Giant Reddiff.com was invented by ?

Ans: Ajith Balakrishnan and Manish Agarwal

 
 
Q2. What is full form of RDBMS?
Ans: Relational Database Management Sysytem.
 
 
Q3. What is the tagline for Accenture?
Ans High Performance Delivered.
 
 
Q4. When was the first smart phone launched?
Ans: 1992 (IBM Simon)
 
 
Q5. IC chips used in computers are usually made up of?
Ans: Silicon.
 
 

Q6. Name the supercomputer which was developed by the Indian Scientists?

Ans: Param.
 
 
Related Article:  Computer Gk Questions – Day1 Read More
Related Article:  Computer Gk Questions – Day2 Read More
 
 

Q7. What is the function of control unit in CPU?

Ans: Perform Logic Functions.

 

 
 
Q8. What is DBMS (Database Management System)?
Ans: DBMS i.e Database Management System is a collection of inter-related user’s data used to store or retrieve efficiently and securely when needed.
 
 
Q9. What does SSL stand for?
Ans: Secure Socket Layer.
 
 
Q10. What type of memory is there even after the computer is turned off?
Ans: Flash Memory.

Related Article: Computer Gk Questions – Day3 Read More

Related Article:  Computer Gk Questions – Day4 Read More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: