Computer gk questions day4 competitive exam

Computer gk questions day4 competitive exam

Computer gk questions day4 competitive exam will help you for Basic Computer Awareness questions for SBI Clerk exams, Bank PO, Bank Clerical Exams, IBPS exams 2020-21, and all other Banking Recruitment Examinations,so I have jotted some basic computer awareness Knowledge questions and answers for your reference which could help to score maximum marks in your respective competitive exam.

Computer gk questions day4 competitive exam

Computer gk questions day4 competitive exam

 

Q1. Who invented a mechanical calculator named Pascalin?
Ans: Blaise Pascal

Q2. Which was the world’s first successful electronic computer?
Ans: ENIAC electronic Numerical Integrator and computer.

Q3. Which of the following is also called as translator?
Ans: Language Processor.

Q4. The first calculating device is?
Ans: Abacus.

Q5. The quality of printer is measured in?
Ans: Dots per Inch.

Q6. What does command prompt use?
Ans: Command Line Interface.

Related Next Question Series of Computer Gk Questions Day5 Read More

Q7. full of form ALU?
Ans: Arithmetic Logic Unit.

Q8. Which day is celebrated as World Computer Literacy Day?
Ans: December 2(Second day of December month)

Q9. Longhorn was the code name for ?
Ans: Windows Vista

Q10. Who is known as the human computer of India?
Ans. Shakunthala Devi

Related Article:  Computer Gk Questions – Day1 Read More
Related Article:  Computer Gk Questions – Day2 Read More
Related Article:  Computer Gk Questions – Day3 Read More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: